ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie ConsentFakturaprogram - All info om Fakturaprogram

Fakturaprogram

Fakturaprogram

Att välja fakturaprogram är viktigt eftersom fakturan är avslutat på ett projekt och att lättarbetat fakturaprogram sparar tid och pengar. Faktura- eller faktureringsprogrammet ska vara enkelt att arbeta med och faktureringen bör också kunna utföras även ifall ni är på resa.

Val av fakturaprogram

Det finns ganska många fakturaprogram att välja på när det gäller fakturering. Det är en fördel att köpa ett fakturaprogram som säljs i Sverige då dessa fakturaprogram är anpassade till våra förhållanden, t.ex. format för datum och tid samt att dessa faktureringsprogram alltid klarar hantera åäö. Dessutom är faktureringsprogrammen också anpassade till vårt svenska sätt för redovisning och bokföring vilket kan underlätta administrationen.

Tänk först igenom och dokumentera de behov ert företag har rörande vilka funktioner som kan finnas i ett fakturaprogram. Kartlägg även de faktureringsprogram ert företag använder idag och vilka faktureringsfunktioner som dessa program har och ni önskar behålla, t.ex. olika typer av fakturamall. Prioritera behoven beträffande fakturaprogram eftersom faktureringsprogram uppfyller samtliga behov.

Efter att ni tydliggjort er behov på fakturaprogrammet, så som egenskaper gällande bokföring utseende, kundinformation och bokföring, ska ni även beskriva behoven i form av funktioner och krav på det planerade fakturaprogrammet. Fakturaprogrammen blir definitivt inte bättre än de behov och krav ni definierat för fakturaprogrammet. Om ni är i en bransch i tillväxt eller tror att ni kommer att växa är det viktigt att ta hänsyn till detta när ni ska bestämma vilket fakturaprogram som införskaffas.

Ställ krav på funktioner i fakturaprogrammet

Funktioner i fakturaprogram

Undersök alla faktureringsprogram som finns tillgängliga samt om några av dessa program uppfyller era krav och behov. Då ni hittat fakturaprogram, som ni förväntar er att de uppfyller era behov, så kontaktar ni företag, motsvarande ert, och frågar vad de tycker om fakturaprogrammet.

Om ert företag planerar att köpa ett affärssystem så kan det vara bra att avvakta inköp av ett separat fakturaprogram då dessa nästan alltid är inkluderat i affärssystem.

Förutom att jämföra vad faktureringsprogrammen kan göra måste ni även göra en prisjämförelse. Många fakturaprogram kostar inte så mycket men då har det begränsad funktionalitet. Det finns även fakturaprogram som är Internetbaserade som är gratis. Gratis är gott men surt kan komma efteråt och så också med faktureringsprogram. De sura kan beskrivas som reklam, krav på tillgång till webben samt risk att någon extern person får tag på ert kundregister och genomförda uppdrag.

Ta kontakt med de bästa leverantörer av fakturaprogrammen och fråga dem om ett prisförslag samt hur de uppfyller er lista beträffande behov och krav. Be även leverantörerna att de fastställer eventuell anpassningskostnad och kostnad för installation av faktureringsprogrammet. Dessutom är det viktigt att vi får reda på vad den årliga supportkostnaden är för fakturaprogrammet.

Några bra funktioner som ni bör efterfråga är:

  • Lätt att anpassa fakturamallarna efter ert behov
  • Möjlighet att kunna skapa underlag för e-fakturor
  • Svenskt användasgränssnitt

Allt intressant om Factoringbolag

Här kan ni finna mycket intressant information och relevant fakta om factoringbolag men också en del kul och lustiga saker gällande factoring och fakturaköp.Meny - Factoringbolag
Till förstasidan på www.factoringbolag.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
ExportfactoringFactoringKostnadNyheter