A--0A-EG - EX - M2-0

Fakturamall

Fakturamall

Att välja program för fakturamall är viktigt eftersom fakturan är avslutat på ett projekt och att lättarbetade fakturamallar sparar tid och pengar.

Fakturamallen eller faktureringsprogrammet ska vara lätt arbetat och fakturor ska kunna produceras och distribueras även då ni är på resande fot.

Val av fakturamall

Val av fakturamall

Det finns ganska många program att välja på när det gäller fakturamall och fakturering. Det är definitivt en fördel att köpa en fakturamall som marknadsförs i Sverige då dessa fakturaprogram är anpassade till våra förhållanden som till exempel format tid eller datum samt att dessa faktureringsprogram kan hantera åäö.

H-EG - EX - M2-1

Factoring med färdiga mallar

Något som börjar bli allt med vanligt är att man anlitar ett factoringbolag som tar hand om allt från fakturahantering och indrivning av obetalda fakturor. Ni kan också använda factoringföretaget för fakturaköp eller fakturabelåning vilket gör att ni kan få betalt av bolaget i samma stund som fakturan skapas

Definera era behov gällande fakturamall

Fakturabelåning

Tänk igenom och beskriv era behov ert företag har just nu gällande den funktionalitet som kan finnas i en fakturamall. Titta även över vilka faktureringsprogram ni använder idag och vilka funktioner i dessa mallar och program ni önskar bibehålla. Prioritera era behov gällande faktureringsmallar eftersom inget program för fakturamallar kommer uppfylla alla era behov.

När ni har definierat det behov ni har på fakturamallen, som t.ex. utseende, kundinformation och bokföring, ska ni formulera dessa behov i funktioner och krav på det framtida faktureringsprogrammet. Fakturamallarna blir inte bättre än de av er definierade behoven och de efterföljande kraven för faktureringsprogrammet ni satt upp.

Jämför fakturamallar

Jämför fakturamallar

Undersök vilka fakturamallar som finns på marknaden samt vilka av dessa fakturaprogram som uppfyller de flesta av era behov och krav. Efter att tagit fram dessa fakturamallar, som ni hoppas uppfyller era behov, så försöker letar ni upp företag som motsvarar ert och vilka använder samma fakturamall. Leta efter dessa företag oberoende av leverantören av fakturamallen. För en dialog men företagen vilka nyttjar fakturamallarna eller besök dem personligen för att höra deras åsikter om fakturaprogrammet.

Tänk på att ifall ni ska införskaffa ett affärssystem så kan det ingå många olika fakturamallar i det affärssystemet.

H-EG - EX - M2-2

Jämföra kostnader

Jämföra kostnader

Ni ska vid sidan av att jämföra funktioner i fakturamallarna även jämföra kostnaderna. Det finns flera webbaserade program för fakturering och fakturamallar som är gratis. Fördelen med gratis fakturaprogram är naturligtvis priset men som med allt som är gratis så betalar man på något sätt. Nackdelarna gällande webbaserade faktureringsmallar som är gratis är att de ibland översållas med reklam. Dessutom måste tillgång till Internet finnas vilket ökar risken för intrång.

Ställ krav på leverantören av fakturamallar

Kontakta utvalda leverantörer av fakturamallarna och be dem kommentera den behovs- och kravlista som ni samt samman samt att de får inkomma med en offert. Ställ även kravet på offerten ska specificera eventuell anpassnings och installationskostnad av fakturamallarna, så som logotyp mm, samt säkerställ en fastkostnad för eventuell årlig servicekostnad.

 • Egna fakturor med din logotyp
 • Fakturamallar för repetitiva fakturor
 • Kundprofil och information
 • Påminnelsefaktura
 • Kundnoteringar
 • Produkt information
 • Användardata, behörigheter och egenskaper
 • Kreditfaktura
 • Fakturering via e-post
 • Tidrapporter och tidredovisning
 • Skapa listor – aktiviteter, uppgifter, mm
 • HUS-tjänster d.v.s. ROT-avdrag och RUT-avdrag
 • Standardtext på alla fakturor
H-EG - EX - M2-3

Allt intressant om Factoringbolag

Här kan ni finna mycket intressant information och relevant fakta om factoringbolag men också en del kul och lustiga saker gällande factoring och fakturaköp.Meny - Factoringbolag
Till förstasidan på www.factoringbolag.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
ExportfactoringFactoringKostnadNyheter