ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie ConsentFakturabelåning - Vad innebär Fakturaköp?

Vad innebär Fakturaköp?

Vad innebär Fakturaköp?

Fakturaköp innebär att ett factoringbolag eller finansinstitut köper fakturorna och ansvarar för att pengarna betalas inom men även driver in dessa fakturor. Ni som företagare kan helt enkelt glömma fakturorna med i gengäld så kostar det ett antal procent av fakturans belopp eftersom både administrationen och risken flyttas över till factoringbolaget. Dessutom minskas kredittiden in som företagare väntar på betalningen av fakturan från kanske 90 dagar ner till någon dag.

Hur fungerar fakturaköp?

Hur fungerar fakturaköp?

För att ett factoringföretag ska vilja ta kreditrisken att köpa en faktura av er så görs en kreditvärdering av företaget i samband med att ni skickar in fakturan till factoringbolaget. Oftast genomför factoringbolaget ett fakturaköp vilket innebär att de övertar hela fakturan och all kreditrisk. Ni som företagare får omgående betalt för fakturan men ersättningsnivå beror på hur kreditvärdigheten för er kund är.

Allra mest får ni vid fakturaköpet hos stora företag med hög kreditvärdighet. Pengarna för fakturan sätts in på det konto som ni angivit i samband med fakturaköpet.

6 fördelar med fakturaköp

Det finns många fördelar för små och medelstora företag som är inne i en expansiv fas att använda sig av fakturaköp.

  • Ni får pengarna efter bara några timmar vid ett fakturaköp
  • Ni slipper helt och håller kreditrisken
  • Ni kan välja ut exakt vilka fakturor ni vill sälja
  • Ni kan fokusera på er kärnverksamhet vid fakturaköp
  • Ni behöver inte anställa lika mycket administrativ personal för att hantera fakturor och betalningar

Skillnad mellan fakturaköp och fakturabelåning

De stora skillnaderna mellan fakturaköp och fakturabelåning är att allt arbete och all risk förflyttas från er till factoringbolaget vi fakturaköp. Nackdelen är att ni får lite mindre betalt för er faktura eftersom risken för fakturaköparen ökar.


Allt intressant om Factoringbolag

Här kan ni finna mycket intressant information och relevant fakta om factoringbolag men också en del kul och lustiga saker gällande factoring och fakturaköp.Meny - Factoringbolag
Till förstasidan på www.factoringbolag.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
ExportfactoringFactoringKostnadNyheter