ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie ConsentExportfactoring - Hitta factoringbolag med exportfactoring

Exportfactoring

Exportfactoring

Exportfactoring en typ av factoring som används för utländska fakturor.

Den vanligaste formen av exportfactoring är fakturabelåning eftersom risken för den som lånar ut pengarna är oftast större vid utländska fakturor än inhemska. Dock så finns det vissa företag som även genomför fakturaköp av exportfakturor.

Syfte med exportfactoring

Anledningen till att företag utnyttjar exportfactoring är att lösgöra likvida medel tidigare genom att belåna sina exportfakturor och utländska kundfordringar hos ett finansinstitut. Kostnaden för att genomföra en exportfactoring brukar vara 2.5-5% av fakturans värde men detta kan variera mycket beroende på fakturans storlek och till vilket land eller vilket företag som fakturan är ställd.

Typer av fakturor kan användas vid exportfactoring

Fakturabelåning förekommer ofta vid exportfactoring

Det är flera olika sorters utländska fakturor som kan belånas vid exportfactoring. Dessa utländska fakturor brukar klassas in i tre kategorier:

  • Faktura i utländsk valuta till utländskt företag
  • Faktura i svenska kronor ställd till ett till utländskt företag
  • Faktura i utländsk valuta till ett svenskt företag

Fördelar med fakturaköp

Exportfactoring

Det finns en fördel om ni genomför ett fakturaköp av era utländska fakturor istället för en fakturabelåning. Genom att sälja de utländska fakturorna får ni en garanterad intäkt och slipper eventuella valutarisker eller kreditrisker.

Generellt sätt är risken att inte få betalt eller få betalt senare för utländska fakturor betydligt större än för inhemska fakturor. Det som ni som företag förlorar på att sälja fakturorna vid exportfactoring istället för att genomföra fakturabelåning är någon eller några procent av affären men det ni vinner på fakturaköpet är snabb och garanterad betalning.


Allt intressant om Factoringbolag

Här kan ni finna mycket intressant information och relevant fakta om factoringbolag men också en del kul och lustiga saker gällande factoring och fakturaköp.Meny - Factoringbolag
Till förstasidan på www.factoringbolag.seHögst upp på sidanLängst ned på sidan
ExportfactoringFactoringKostnadNyheter